Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Chokladfrosting

Cupcakes med frosting

1/5 (1)


Ingredienser

ca 12 stycken

100 g smör

3 ägg

1 ½ dl socker

ev ½ Kockens vaniljstång

3 dl vetemjöl

1 ½ tsk bakpulver

2 tsk stötta Kockens kardemummakärnor 

Chokladfrosting

30 g mjukt smör

2 ½ dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

1½ dl kakao

100 g färskost, typ Philadelphiaost

Garnering

chokladägg

Tillagning

  1. Smält smöret och låt svalna något. Vispa ägg och socker pösigt. Dela vaniljstången, skrapa ut fröna och tillsätt i äggvispet
  2. Blanda vetemjöl med bakpulver och kardemumma. Sikta ner under försiktig omrörning omväxlande med det smälta smöret.
  3. Fördela smeten i stadiga formar, gärna i muffinsplåt. Grädda i 200 ˚C i ca 12-14 minuter tills de blir precis klara, prova med sticka. Låt svalna.
  4. Rör ihop smör, florsocker, vaniljsocker, kakao samt osten till en mjuk massa. Spritsa eller bred på frostingen på muffinsen. Garnera med chokladäggen.

 

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan