
Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.
Med färgglada linser
Chocolate Chip Cookies
Ingredienser
ca 20 st
125 g smör
2 1/4 dl socker
1 ägg
ev 1/2 Kockens vaniljstång
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk Kockens bikarbonat
2 3/4 dl havregryn
2 krm salt
1 msk kakao
ca 1 tsk Kockens kanel malen
ca 1 tsk Kockens ingefära malen
150 g chokladknappar
Färgglada linser till garnering
Tillagning
- Rör smör och socker poröst. Tillsätt ägget under vispning. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna och rör ner.
- Blanda vetemjöl med bikarbonat, tillsätt havregryn salt, kakao och kryddor. Rör ner omväxlande med chokladen i smeten.
- Forma kulor, lägg dem glest på en bakpappersklädd plåt och platta till dem med en gaffel. Tryck ner non stop i kakorna.
- Grädda kakorna i 175 °C i 10-12 minuter, Låt kakorna kallna på plåten.