
Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.
Perfekt en sommarkväll
Sallad med Chilikyckling
Ingredienser
4 port.
Kyckling
4 st majskycklingbröst med skinn
1 msk Kockens paprikapulver
1 krm Kockens chili flakes
1 msk farinsocker
1 msk Kockens svartpeppar grovmalen ekologisk
1 tsk Kockens timjan
salt
Sidfläsk
200 g rökt sidfläsk i bit
Sallad
2 st romansalladshuvud
1 msk gräslök, finskuren
1 tsk olivolja
Västerbottenost
100 g Västerbottenost, riven
2 dl crème fraiche
½ st citron, saften
1 msk olivolja
salt
Tillagning
Kyckling
Blanda alla kryddorna och gnid in kycklingbrösten med blandningen och salta. Grilla sedan brösten tills de har en innertemperatur på 70° C.
Sidfläsk
Grilla hela biten sidfläsk och skär upp i bitar.
Sallad
Skölj salladen och låt den torka. Blanda med olivolja och gräslök vid servering.
Västerbottenost
Blanda den rivna osten med övriga ingredienser och smaka av med salt och svartpeppar. Spara lite av den rivna osten till servering.
Arrangera allt på ett stort gemensamt fat och servera.