
Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.
Egenblandad cajunkrydda
Cajunkyckling med potatis
Ingredienser
4 port.
ca 600 g kycklingfiléer eller lårfiléer
smör/olja till stekning
Cajunkrydda
½ tsk Kockens spiskummin
1 tsk Kocken paprikapulver
1 tsk Kockens oregano
2 tsk Kockens lökpulver
1 tsk Kockens vitlökspulver
1 tsk Kockens vitpeppar malen
1 tsk Kockens svartpeppar grovmalen
2 tsk Kockens timjan
2-3 krm Kockens cayennepeppar
salt
800 g mandelpotatis
2-3 morötter
1 rödlök
ruccolasallad
2 dl valfri tjock yoghurt eller crème fraiche
Tillagning
1. Låt kycklingköttet bli rumstempererat. Blanda samman kryddorna, gärna med några tag i en mortel. Häll 1 ½ -2 msk Cajunkrydda i en plastpåse och lägg i kycklingköttet. Stäng påsen och skaka väl. Låt ligga en stund för att marinera.
2. Salta köttet och bryn försiktigt runt om utan att bränna dem. Lägg över i en ugnsfast form och stek dem i ugnen på 175 °C tills innertemperatur är ca 72 °C. Passa noga.
3. Skrubba potatisen och dela i mindre bitar. Skala morötter och lök. Skär morötter i slantar och löken i klyftor. Lägg på en bakpappersklädd plåt, ringla över olja och blanda så alla ytor blir täckta. Strö över salt.
4. Stek i 225 °C i ca 25 minuter eller tills de har fått fin färg och är klara. Blanda lätt med ruccola och servera det till kycklingen med tjock yoghurt till.