Bräserad lax med primörsås

Ingredienser

10 portioner

10 portionsbitar lax à 150 g

1-1,2 kg blandade grönsaker (ex morot, haricits verts, paprika, broccoli, purjolök)

smör eller olja till stekning

salt och peppar

Sås

5 dl vätska, 50/50 alkoholfritt vitt torrt vin/vatten

1 ½-2 msk fiskfond

6 dl kokbar crème fraiche

1 msk egen fiskkrydda

ca 1 msk Kockens Toppredning

Instruktioner

  1. Krydda laxfilébitarna med salt och peppar
  2. Fräs grönsakerna i mindre bitar i smör i ca 5 minuter. Krydda lätt med salt och peppar. Bottna formar eller bleck med grönsakerna och lägg över laxbitarna.
  3. Blanda ingredienserna till såsen i en gryta, förutom Toppredningen. Låt koka upp under omrörning och red av med Toppredning utrört i lite vatten enligt anvisning på förpackningen.
  4. Ringla över såsen och sätt in i 175 ˚C tills fisken har en innertemperatur på 55-68 ˚C, ca 20 minuter. Strö över hackad dill.

Servera med kokt potatis och en god sallad.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?