Foto: Jönsson Bilder

Bönsalsa med kryddigt sting


Ingredienser

10 dl (785 g)

400 g svarta bönor, avrunnen vikt
140 g (2 st) tomter, tärnade eller 100 g krossade tomater
55 g (1 st) röd lök
2 st vitlöksklyftor, finhackade
150 g majs, tinad
3 msk lime, pressad
2 msk rapsolja
0,5 msk Kockens spiskummin malen, Ekologisk
1 tsk Kockens chilipulver, Ekologiskt
1 tsk Kockens cayennepeppar, Ekologisk
1 tsk salt
1 krm Kockens svartpeppar grovmalen, Ekologisk, Fairtrade

Tillagning

1. Skölj av bönorna och lägg dem i en bunke.
2. Tärna tomaterna.
3. Skala och finhacka rödlök och vitlök.
4. Pressa saften ur limefrukten
5. Blanda bönor, tomater, majs, rödlök, vitlök, limesaft och rapsolja.
6. Smaka av med spiskummin, chilipulver, cayennepeppar, salt och svartpeppar.
7. Täck över och låt stå i kylen i minst 30 minuter så att smakerna hinner utvecklas före serveringen.

En fräsch och färgsprakande salsa till salladsbordet eller som tillbehör till vegobiffar och tacos.

Tips! Salsan kan också röras ner i olika grytor.

Liknande recept: