
Bananbröd med kardemumma
Ingredienser
4 bananer (gärna brunprickiga)
4 dl vetemjöl
1 tsk vitvinsvinäger
0,5 dl rapsolja
1,5 dl havredryck
1,5 dl brunt farinsocker
1 tsk Kockens bikarbonat
0,5 tsk Kockens kanel malen Ekologisk
0,5 tsk Kockens kardemumma malen, Ekologisk
0,5 tsk salt
Tillagning
- Sätt ugnen på 180 ֯C och klä en avlång form med bakplåtspapper.
- Blanda havremjölk, vinäger, rapsolja och mosa tre av bananerna i en bunke – spara en av dem.
- Blanda mjöl, kanel, kardemumma, brunt farin och bikarbonat i en egen bunke.
- Blanda sakta ner mjölblandningen i bunken med vätskan.
- Häll smeten i formen. Dela den sparade bananen på längden och lägg halvorna med snittytan uppåt i smeten.
- Grädda i 60 minuter.
Vet du inte vad du ska göra med de där bananerna som blivit bruna? Här är ett enkelt recept på ett saftigt och härligt kardemummadoftande bananbröd.