Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Banan- och kanelplättar


Ingredienser

ca 25 stycken

4 ägg
½ dl majsmjöl
1 nypa salt
2-3 krm Kockens kardemummakärnor, stötta
2-3 krm Kockens kanel malen, Ekologisk
1-2 tsk vaniljsocker eller honung
2 bananer
1 dl tjock yoghurt eller mjölk (kan bytas ut med soja, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt)
matfett till stekning
Tillbehör
bär, exempelvis blåbär, hallon och jordgubbar
lönnsirap eller flytande honung

Tips!  En klick tjock yoghurt är också gott till.

Tillagning

  1. Vispa samman äggen lätt. Blanda majsmjöl med salt och kryddor och sikta ner i blandningen.
  2. Skala och mosa/mixa bananerna och blanda ner dem och yoghurt/mjölken.
  3. Stek gyllenbruna plättar i valfritt matfett i ett plättjärn.

Servera tillsammans med bär och lönnsirap/honung.

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan