
Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.
Banan- och kanelplättar
Ingredienser
ca 25 stycken
4 ägg
½ dl majsmjöl
1 nypa salt
2-3 krm Kockens kardemummakärnor, stötta
2-3 krm Kockens kanel malen, Ekologisk
1-2 tsk vaniljsocker eller honung
2 bananer
1 dl tjock yoghurt eller mjölk (kan bytas ut med soja, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt)
matfett till stekning
Tillbehör
bär, exempelvis blåbär, hallon och jordgubbar
lönnsirap eller flytande honung
Tips! En klick tjock yoghurt är också gott till.
Tillagning
- Vispa samman äggen lätt. Blanda majsmjöl med salt och kryddor och sikta ner i blandningen.
- Skala och mosa/mixa bananerna och blanda ner dem och yoghurt/mjölken.
- Stek gyllenbruna plättar i valfritt matfett i ett plättjärn.
Servera tillsammans med bär och lönnsirap/honung.