Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Asiatisk kycklinggryta


Ingredienser

ca 10 portioner

1 kg grova kycklingstrimlor, gärna lårfilé
45 g Kockens Asian Spice Mix
5 dl vatten
6 dl kokosmjölk
25–30 g hönsbuljongpulver
1 ½ msk limesaft
ca 340 g grönsaksmix eller två paprikor (280 g) + lätt tinad, hel bladspenat (60 g)
2–2 ½ msk Kockens Toppredning

Tillagning

  1. Fördela kycklingbitarna i ett jämnt lager i ett bleck och ringla över olja. Se till att alla ytor blir täckta med ett tunt lager olja. Strö på Asian Spice Mix, blanda lätt och stek i 225 °C i 5–7 minuter, beroende på storlek, tills kycklingen får en yta.
  2. Koka upp vatten, buljongpulver och kokosmjölk. Tillsätt grönsaksmix eller paprikor (inte spenat) och kyckling. Låt koka upp och sjud samman i några minuter tills kyckling är klar och grönsakerna mjuknat men ändå har kvar sin spänst. Smaksätt med limesaft.
  3. Red av med Kockens Toppredning enligt anvisning på förpackningen till önskad konsistens. Koka upp och tillsätt bladspenaten som bara behöver ett kort uppkok för att bli klar.
  4. Servera tillsammans med kokt ris, bulgur eller annat önskat tillbehör.

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan