Ansjovispaj med picklad rödlök

Ingredienser

Ca. 8 bufféportioner

3 dl, 180 g vetemjöl
120 g kallt smör
ca 2 msk iskallt vatten

Fyllning:
1 hackad gul lök
1 tunt skivad purjolök
smör till stekning
salt och peppar
1 burk ansjovis à 100-125 g spara lite spad
75 g riven västerbottenost
3 ägg
2 dl crème fraiche
1 -3 tsk ansjovisspad
1 tsk Kockens dill
1 tsk Kockens örter provencale
1 krm Kockens vitpeppar malen

Picklad rödlök:
2 st. mindre rödlök
1/2 dl 12% ättikssprit
1 dl socker
1 1/2 dl vatten
1 tsk Kockens dragon

Garnering:
ruccola
persilja

 

Instruktioner

  1. Blanda snabbt samman degen i en matberedare el. för hand. Kavla ut degen och lägg i en form ca 23-24 cm i diameter. Ställ kallt i minst 30 min.
  2. Stek löken mjuk i smör, krydda med salt och peppar. Låt svalna något. Ta ut paj bottnen, nagga och förgrädda i 200 C i ca 10 min. Fördela lök blandat med ost över pajskalet. Lägg över ansjovisen.
  3. Vispa samman, ägg, crème fraîche, kryddor och 1-3 tsk ansjovisspad. Tillsätt lite salt. Häll äggstanningen över fyllningen. Grädda i 200 C i ca 35 min. el. längre tills fyllningen stannat och fått fin färg.
  4. Picklad lök: Blanda samman lagen och rör tills sockret har löst sig. Skiva löken så tunt det går och lägg i lagen tillsammans med dragon i ett par timmar. Servera i en separat skål vid sidan om. Toppa med hackad persilja.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?