Ansjovismousse med Finn Crisp

Ingredienser

8-10 bufféportioner

2 gelatinblad
3 dl rysk yoghurt
½ dl majonnäs
125 g ansjovisfiléer varav 79 g sill.
ca 1 tsk ansjovisspad
½ liten hackad lök
2 kokta ägg
½ tsk Kockens dill
2 krm Kockens Italiensk salladskrydda
ev salt & Kockens vitpeppar malen

Tillbehör och garnering
Finn Crisp
gräslök eller dill

Instruktioner

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter. Blanda yoghurt och majonnäs. Hacka ansjovisfiléerna och blanda ner tillsammans med ansjovisspad och finhackad lök, hackat ägg, dill och kryddor. Smaka av med vitpeppar och en aning salt om så behövs.
  2. Ta upp gelatinbladen och smält med 1-2 msk vatten. Låt svalna till simmig konsistens. Rör ner lite i taget av den inte allt för kalla ansjovisröran tills allt är blandat.
  3. Häll genast upp i en skål och låt stelna i kyl ca 2 timmar. Garnera med hackat kryddgrönt och servera Finn Crisp till.

Tips! kavring, knäckebröd eller andra valfria kex är också gott till.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?