Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Med smak av kanel & ingefära

Acaibowl med frukt och bär


Ingredienser

3 mindre portioner

2 delvis frysta bananer (för att de ska kunna mixas)
125 g frysta hallon
125 frysta granatäppelkärnor
1 dl tjock valfri yoghurt, kvarg etc
1-2 tsk honung
1 msk acaipulver
½ tsk Kockens kanel malen, Ekologisk
1 tsk Kockens ingefära malen
Garnering
bär och frukt efter säsong, exempelvis blåbär, hallon, sharonfrukt, jordgubbar och granatäppelkärnor.
valfria frön, exempelvis Kockens sesamfrön och pumpakärnor.

Tillagning

  1. Dela de frysta bananerna i mindre bitar och tillsätt övriga ingredienser i en mixer.
  2. Mixa samman till en slät massa.
  3. Häll direkt upp i skålar, toppa med bär, fröer och andra nyttigheter.
Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan