
Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.
Med smak av kanel & ingefära
Acaibowl med frukt och bär
Ingredienser
3 mindre portioner
2 delvis frysta bananer (för att de ska kunna mixas)
125 g frysta hallon
125 frysta granatäppelkärnor
1 dl tjock valfri yoghurt, kvarg etc
1-2 tsk honung
1 msk acaipulver
½ tsk Kockens kanel malen, Ekologisk
1 tsk Kockens ingefära malen, Ekologisk
Garnering
bär och frukt efter säsong, exempelvis blåbär, hallon, sharonfrukt, jordgubbar och granatäppelkärnor.
valfria frön, exempelvis Kockens sesamfrön och pumpakärnor.
Tillagning
- Dela de frysta bananerna i mindre bitar och tillsätt övriga ingredienser i en mixer.
- Mixa samman till en slät massa.
- Häll direkt upp i skålar, toppa med bär, fröer och andra nyttigheter.