Bigkitchencan

Storköksburk: 200 gram

Bigkitchencan

Rosépeppar

Trots sitt svenska namn har rosépepparn inget närmre släktskap med den äkta pepparn – svart-, vit- och grönpeppar. Istället är den besläktad med mango, pistagemandel och cashewnöt. Rosépepparn kommer från två nära besläktade träd, brasilianskt pepparträd (Schinus terebinthifolius) och peruanskt pepparträd (Schinus molle). Träden är ständigt gröna och blommorna är vita. Pepparkornen är från början gröna och efterhand som de mognar övergår färgen till rosa, rött eller purpur. Bären säljs torkade och är söta, aromatiska och påminner lite om enbär i smaken.

Visste du att i Europa kallades rosépeppar ibland för ”falsk peppar” eftersom den var ett substitut för den dyra riktiga pepparn?

Rosépeppar har ett brett användningsområde och passar bra till både kött-, fisk- och fågelrätter och även till vissa desserter.


Innehåll:

Rosépeppar

Hållbarhet: 5 år

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra pepparkryddor i Kockens kryddskola

Till kryddskolan

Recept som innehåller rosépeppar: