Kockens Redning i NY förpackning med NYTT namn

Kockens Redning har funnits länge på marknaden under namnet Toppredning och togs fram för att klara de krav som ställs på en redning för restauranger och storkök. Efter önskemål från våra kunder har vi nu anpassat förpackningen och justerat vikten till mer praktiskt format på 2,5 kg som går lätt att öppna/försluta, enkel att förvara, och är enkel att återvinna utan att vara skrymmande.

Ny förpackning

Materialet är av FSC-märkt kartong istället för som tidigare plast. 2/3 av kartongen är från återvunnet material vilket gör förpackningen ännu mer hållbar. Förpackningen är tillverkad och tryckt i Sverige och kommer sedan till vår fabrik i Fjälkinge i Skåne där vi packar vår Redning. Det är fortfarande samma produkt som tidigare. Redningen kan användas till att reda av alla typer av såser, soppor, stuvningar, krämer och fruktberedningar och passar även att komplettera med vid glutenfri bakning.

Potatisstärkelse

Råvaran till Kockens Redning är svensk potatisstärkelse som är mer känt under namnet potatismjöl. Potatismjöl fungerar utmärkt att reda av med så länge man inte kokar, kyl-eller fryslagrar. För att klara dessa krav har potatismjölet modifierats vilket innebär att strukturen på stärkelsemolekylen har förändrats på kemisk väg. Modifieringen av stärkelsen gör att den tål kokning, varmhållning, kyl och fryslagring utan att egenskaperna på exempelvis såsen förändras.

Blomkålssoppa

Testa vår goda blomkålssoppa! Receptet är framtaget av Österänggymnasiets kök i Kristianstad.

Till receptet

Skogssvampsås

Det är perfekt att göra sås med Kockens Redning. Testa att göra skogssvampsås – variera gärna svampen efter säsong!

Till receptet

 

Jordgubbskräm

Klassisk jordgubbskräm gör man enkelt med Kockens Redning. Smaksätt gärna med lite mynta för extra frisk smak!

Till receptet